13-09: ‘Het dagelijks leven als oefening in vaardig en waardig handelen’ door Guido Lamot

leizng Loge Den Haag van de TVN

De aftrap van het lezingenseizoen zal zoals gebruikelijk gedaan worden door Guido Lamot. Dit is de eerste openbare lezing op onze nieuwe locatie, de zaal van de VKK,  Rietzangerlaan 2a in Den Haag. Wij verheugen ons erop u daar te ontmoeten!

Ook nu heeft Guido weer een interessante thema geselecteerd over hoe we de paden van ‘doen en creatie’ en ‘stilte en introspectie’ kunnen verenigen ten einde de kwaliteit van ons leven te verbeteren én ons bewustzijn te verruimen.

Over de spreker:
Guido Lamot stichtte in Vlaanderen een Yoga-Vedanta vereniging en in Drenthe een Tao-Centrum met lerarenopleiding voor yoga, adem en energie.  Hij is freelance docent Oosterse filosofie aan twee academies voor sociale wetenschappen en was vice-voorzitter van de TVN.Over de lezing:

Alle leven in deze drie dimensionale wereld staat onder invloed van dualiteit, ons denken vertoeft vaak in verleden en toekomst, we onderscheiden goed en kwaad, licht en donker, ons lichaam verschijnt als man of vrouw.
Zo kunnen we ook zeggen dat er twee paden zijn in ons leven:

  1. Het pad van doen en creatie, dit is kennis vergaren of studeren, werken en doelen bereiken, iets nieuws maken. Op school leren we vaardig handelen vanuit het hoofd.
  2. Het pad van stilte en introspectie, dit gaat over zelfkennis, spiritualiteit en totaal mens zijn. Met o.a. theosofie leren we waardig handelen vanuit het hart.

Lezing: ‘Het dagelijks leven als oefening in vaardig en waardig handelen’ door Guido Lamot
Maandagavond 13 september 2021
Aanvang: 20.00 uur
Adres: Rietzangerlaan 2A, 2566 SV Den Haag
Prijs: leden gratis, niet-leden € 6,00 incl. kopje koffie of thee 

DOWNLOAD HIER DE PROGRAMMAFOLDER VOOR HET SEIZOEN 2021-2022