Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing: ‘Lord of the Rings, van onthechting tot transformatie’ – Jan Maarten Braak

22 april @ 19:30 - 22:00

€8,00

Van onthechting tot transformatie – Lord of the Rings van Tolkien als wegwijzer voor zelftransformatie en ontwikkeling.

In deze lezing neemt Jan Maarten je mee naar de diepere lagen die dwars door het grote meesterwerk van Tolkien’s “Lord of the Rings” te vinden zijn. In dit meesterwerk put Tolkien uit de oeroude mythologieën, sprookjes, religies en levensfilosofieën en leert hij ons over het concept ‘onthechting’ dat in diverse spirituele tradities een belangrijk thema vormt. Aan bod komen onder andere de geheime betekenis van de getallen van de Ring (1-3-7-9), de transformaties van helden als Gandalf maar ook de terugval van Saruman, de verschillende wezens en hun relatie tot theosofische concepten als de zevenvoudige mens, de hogere en lagere naturen (Aragorn en Boromir) die in ieder mens aanwezig zijn, de inwijdingen op het spirituele pad en het concept ‘bewustzijn’ waarmee iedere spirituele reis begint.

Jan Maarten is jarenlang zoeker naar de sleutel die de deur naar mystiek, esoterie, occultisme, diepere wijsheid in sprookjes, geschiedenis, mythologie en religie opent.
Als bibliothecaris verdronk hij in de boeken die zijn weg kruisten om zo te realiseren dat daar het antwoord niet gevonden gaat worden. In diverse steden, landen en regio’s zou die sleutel moeten liggen, maar na lang zoeken heeft hij de sleutel gevonden… in zichzelf.

De theosofie heeft hem daarbij geholpen, maar 1 boek in het bijzonder zou een leidmotief vormen in zijn honger naar kennis: “Lord of the Rings”. 

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€8,00
Evenement Categorie:

Organisator

Loge Den Haag van de TVN
E-mail
tvndenhaag@gmail.com

Locatie

Zaal van Vrij-Katholieke Kerk st Albaan
Rietzangerlaan 2A
Den Haag, Zuid Holland 2566SV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie