Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing: ‘Theosofie in de architectuur’ – Arjan Hebly

4 maart 2024 @ 19:30 - 22:00

€8,00

Aan het begin van de twintigste eeuw oefende de Theosofie een grote aantrekkingskracht uit op een grote groep mensen, waaronder nogal wat kunstenaars, musici en architecten. Voor wat betreft de architectuur heeft dat geleid tot zeer bijzondere en uiteenlopende resultaten, zoals de Amsterdamse School (o.a. Karel de Bazel), het Justus van Effen woningbouwcomplex (Michiel Brinkman) en de stralende Van Nelle fabriek (Jan Brinkman en Leen van der Vlugt), beiden in Rotterdam.

In de lezing gaan we op zoek naar een aantal, vaak intrinsieke, theosofische thema’s die in deze werken zijn terug te vinden.

Arjan Hebly (Hebly Theunissen architecten – Delft), is één van de restauratie-architecten geweest van het Justus van Effencomplex in de wijk Spangen in Rotterdam, ontworpen door Michiel Brinkman. De restauratie is afgerond in 2012 en heeft diverse nationale en internationale prijzen gehad.

Vanwege het werk hieraan, is Arjan Hebly zich gaan verdiepen in de theosofie en de mogelijke invloed daarvan op de werken van theosofische architecten

Gegevens

Datum:
4 maart 2024
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€8,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Loge Den Haag van de TVN
E-mail
tvndenhaag@gmail.com

Locatie

Zaal van Vrij-Katholieke Kerk st Albaan
Rietzangerlaan 2A
Den Haag, Zuid Holland 2566SV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie