Lezing 26 maart: Enneagram en Human Design – Loes Huijgens

Het Enneagram, de Tzolkin en Human Design, wat hebben ze met elkaar gemeen en wat kunnen we er uit leren? In 1952 schetst Cato Gruntke in haar Spirito-analytische verhandelingen een beeld van de mens geprojecteerd in kleurenschema’s. Daarin schrijft ze: “al wat goddelijk of geestelijk is, moet door persoonlijkheid door zichzelf in zichzelf gewekt worden”. Dit kan tot stand worden gebracht via de Psyche op verschillende manieren.

Het Enneagram, de Tzolkin en het Human Design zijn daarbij ook hulpmiddelen. De oorsprong van het Enneagram dat inzicht geeft in de persoonlijkheid van de mens, stamt uit een ver verleden. Dat geldt ook voor de Tzolkin. Het Human Design is van recentere datum en verbindt oude en nieuwe kennisbronnen met elkaar. Alles bij elkaar vormen deze bronnen een rijke aanvulling op het perspectief van de persoonlijkheid van de mens.

Interessante ontwikkelingen, en de vraag is hoe we daar zelf gebruik van kunnen maken. Welke kennis heb je daarbij wel en niet nodig? Dat gaan we deze avond onderzoeken.

Loes Huijgens kwam ruim 20 jaar geleden voor het eerst in aanraking met Pythagoras en numerologie. Daarna kwam het Enneagram op haar pad, gevolgd door de Tzolkin en het Human Design. Door verbanden te zien die deze kennisbronnen met elkaar gemeen hebben, legt ze de vinger op details die vaak nog over het hoofd worden gezien.

Wij zien ernaar uit u in de Loge te begroeten voor deze bijzondere avond. Voor leden is deze lezing gratis toegankelijk. Niet leden betalen € 6,- toegang (inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers).

openbare activiteiten, ,

Aankomende evenementen