Een Rooskleurige Begin van het Nieuwe Seizoen

Afgelopen maandagavond kwamen de leden van de Loge voor het eerst na de zomerstop weer bij elkaar, om de start van het nieuwe seizoen te vieren.En wat is nu mooier dan het nieuwe theosofische seizoen te beginnen en dan begroet worden door een gigantische bloeiende roos in de tuin?

Tijdens de voordracht van de voorzitter werd ingegaan op de invocatie van Annie Besant waarin de begrippen: leven, licht en liefde aangeroepen worden. En in de vrijmetselarij staan drie rozen ook voor elk van deze drie begrippen!

De Franse Rozenkruiser Stanislas de Guaita schreef in zijn boek Rosa Mystica:
‘De roos die ik je uitnodig te gaan plukken, groeit niet op verre kust… Hoe fijngevoelig ben je voor een diepe emotie van het intellect? En jagen je favoriete gedachten je zo na, dat ze bijna de illusie geven de werkelijkheid lijken te zijn? Je bent dan een magiër en de mystieke roos zal zich vanuit haar eigen beweging doen ontkiemen in jouw tuin…’

Zie hiernaast het resultaat.

(The Rose that I invite you to pluck does not flower on the shores of faraway countries…Are you susceptible to a deep emotion of the intellect? And do your favourite thoughts so haunt you as to give you at times the illusion of being real? You are then a magician, and the mystic rose, will go of her own accord, however little you desire it, to bloom in your garden…)

Loge Den Haag van de TVN

Aankomende evenementen