Film 8 januari 2018: Eckhart Tolle – ‘Stillness amidst the world’

Eckhart Tolle werd geboren in Duitsland als Ulrich Leonard Tölle. Rond zijn twintigste ging hij naar Engeland. Na te zijn afgestudeerd aan de Universiteit van Londen werd hij onderzoeker aan de Universiteit van Cambridge.

Op zijn negenentwintigste maakte hij een diepe spirituele omslag mee. Hij veranderde zijn naam toen in “Eckhart”, naar de 13e-eeuwse mysticus Meester Eckhart. Vanaf dat moment tracht hij zijn transformatieproces te integreren en te verdiepen en er begon een intense reis naar binnen. Eckhart is niet verbonden aan enige religie of traditie. In z’n lezingen verkondigt hij de eenvoudige maar diepzinnige boodschap, zoals die ook werd gebruikt door de oude spirituele meesters: er is een weg uit lijden naar vrede. Hij is auteur op het gebied van spiritualiteit en heeft diverse spirituele boeken geschreven, o.a. ‘De Kracht van het Nu’, ‘De Kracht van het Nu in de praktijk’, ‘De Stilte Spreekt’ en ‘Een Nieuwe Aarde, de uitdaging van deze tijd’.

Findhorn retreat

Jij bent hier opdat het goddelijk doel van het universum zich kan ontvouwen. Zo belangrijk ben je!

Een tweedaagse retraite in Findhorn in Schotland – bekend als een spiritueel centrum voor persoonlijke en wereldlijke transformatie – biedt een ideaal podium voor Eckhart Tolle’s transformatie concept. Hij onderzoekt het idee ‘stilte’ en hoe je dat kunt bereiken. Stilte geeft een doorgang naar het Nu en alleen daardoor kan transformatie plaatsvinden. Mensen analyseren, interpreteren en labelen iedere bewuste ervaring. Daardoor zijn ze niet meer instaat de heiligheid in zichzelf te bemerken en de wereld van de natuur.

Wij zien ernaar uit u in de Loge te begroeten voor deze bijzondere avond. Voor leden is deze film gratis toegankelijk. Niet leden betalen € 6,- toegang (inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers). 

openbare activiteiten, , ,

Aankomende evenementen